Mit jelent a Cisgender?

Mit jelent a Cisgender?

A Cisgender olyan nemi identitás, amelyet az ember úgy érzi, hogy megfelel a szexnek, amelyet az orvos születéskor kiosztott. Ez nem azt jelenti, hogy a ciszgender emberek nem lehetnek az LGBTQIA+ közösségek része.

Ez a cikk megvitatja a Cisgender meghatározását és azt, hogy miként hasonlít más nemi identitásokhoz.

Mit jelent a „cisgender”?

Az LGBTQIA Resource Center szerint a Cisgender-kiejtve a SIS-nemet-olyan nemi identitásra utal, amelyet egy személy vagy társadalom úgy véli, hogy megfelel-e az orvosnak a születésekor.

Például, ha egy orvos úgy határozza meg, hogy az ember születésekor férfit, és ez a személy emberként azonosítja, akkor az úgynevezett ciszgender.

Azok az emberek, akik nem azonosulnak a nemekkel, hogy a születéskor kiosztott orvos transz-maguknak nevezhetik magukat, amely magában foglalja a nemi identitást, például a transznemű, a nem bináris és a nemek szerint.

Hogyan lehet összehasonlítani az „egyenes” -vel?

A Cisgender olyan kifejezés, amely leírja az ember nemi identitását, nem pedig a szexuális vagy romantikus látnivalók. Lehetséges, hogy az emberek, akik nem egyenesek.

Az egyenes emberek heteroszexuálisok vagy heteroromantikusok. Ez azt jelenti, hogy szexuális vagy romantikus vonzerejük van egy olyan személyhez, aki más nemű, mint a sajátjuk. Például egy egyenes, ciszgender nő csak szexuális vagy romantikus vonzerőt tapasztalhat meg egy férfi felé.

Azoknak azonban, akiknek ciszgender, nem kell egyenesnek lennie. Megtapasztalhatják a szexuális és romantikus látnivalókat mindenki számára, vagy nem. Például egy személy lehet Cisgender, valamint meleg, leszbikus, biszexuális vagy nemxuális.

Tudjon meg többet néhány különféle szexualitásról itt.

Hogyan különbözik az ember nemétől?

A Cisgender egy nemi identitás, amely igazodik a szexhez, amelyet az orvos születésekor kijelölt.

Az orvos külsõ nemi szervek megjelenése alapján hozzárendeli az ember szexét születéskor.

Az emberek 23 pár kromoszómát örökölnek szüleiktől. A 23. kromoszómapár, amelyet az ember örököl, a nemi kromoszómák.

Általában az emberek öröklik az XX kromoszómákat vagy az XY kromoszómákat. Ha valaki XX kromoszómákat örököl, az orvos születéskor nőhet nőnek. Ha valaki az XY kromoszómákat örökli, akkor az orvos születésekor férfiakhoz rendelhet.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a szex nem bináris. Lehet, hogy az embereknek olyan nemi kromoszómái vannak, amelyeket az emberek általában férfiak vagy nőkkel társítanak, de reproduktív szervekkel és nemi szervekkel rendelkeznek, amelyek általában nem férfiak vagy nők. Ezt úgy nevezik, hogy Intersex.

Ha egy orvos észreveszi, hogy a csecsemő nemi szervei nem egyértelműek, akkor más tényezőket is megvizsgálhatnak, például a belső reproduktív szerveket és a hormonokat.

A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) szerint a születés után az orvos teszteket végezhet a csecsemő nemének megállapításához, ideértve:

 • A csecsemő fizikai vizsgálatát
 • ultrahang vizsgálat a belső szervek vizsgálatához
 • Vérvizsgálat a gének és a hormonszintek ellenőrzésére hogy ciszgender legyen.

  Az egyenlőség interszexkampánya szerint három fő módja van az interszexus azonosításához:

  1. Néhány lehet, hogy Cisgender, vagy azonosulhat a nemekkel, azaz A szexhez kapcsolódik, amelyet a születéskor kiosztott orvos. Használhatják a „férfi”, „nő”, „nő”, „férfi”, „Intersex férfi” vagy „Intersex nő” kifejezéseket.
  2. Néhányan azonosítják a nemeként, hogy a születésekor kijelölt orvos „ellentétes” nemhez kapcsolódjon.
  3. Néhányan nem nőknek, sem férfinak, míg mások mindkettőnek azonosítják.

  Tudjon meg többet a szex és a nem közötti különbségekről.

  Hogyan kapcsolódik a „nemhez”?

  A nem kölcsönhatásba lép, de nem ugyanaz, mint a szex.

  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Vegye figyelembe, hogy a nemek olyan társadalmi konstrukció, amely diktálja, hogy milyen normákat, viselkedést és szerepeket, amelyeket a férfiaknak és a nőknek „be kell tartaniuk” a társadalomban.

  A nemi szerepek néhány példája a következők:

  • A nők hagyományosan nőies ruházatba öltözködése, például a szoknyák és ruhák
  • A nőstények udvarias, befogadó, és Az ápolás
  • A férfiak erősek, agresszív és merész

  A nemi szerepek megváltozhatnak az idő múlásával, és a társadalomtól a társadalomonként változhatnak.

  Az emberek, akik ciszgender, gyakran megfelelnek a nemi normáknak és elvárásoknak. Azonban egy ember lehet ciszgender és még mindig nem megfelelő módon öltözködhet.

  Hogyan kapcsolódik a „nemi identitáshoz”?

  A Cisgender nemi identitás. A cisgender emberek nemi identitással rendelkeznek, amely igazodik a szexhez, amelyet az orvos születésekor kinevezett. Például egy ciszgender férfi férfiként azonosítja, és egy nő, aki ciszgender nő, nőként fogja azonosulni.

  Az ember használhatja a nemi identitást annak leírására, hogy miként érzik magukat a nemükkel kapcsolatban. Ez a nem különbözik vagy nem különbözik a szextől, amelyet az orvos születéskor kiosztott.

  Egy 2020 -as cikk szerint a gyerekek általában 3–5 éves korban kezdik meg a nemek azonosítását. Egyesek fiatal kortól tudhatják, hogy nemi identitásuk nem felel meg a szexnek, amelyet az orvos születésekor kijelölt, míg mások ezt később felfedezhetik az életben.

  Az emberek életük bármely pontján megváltoztathatják nemi identitásukat.

  A nemi identitás minden egyes személy számára egyedi, és senki más nem tudja megmondani nekik, hogy mi a nemi identitásuk vagy kell. Lehet, hogy egyesek nem érzik magukat kényelmesen, vagy képesek címkézni személyazonosságukra.

  Tudjon meg többet a nemi identitás különféle típusairól.

  Hogyan kapcsolódik a „nemi kifejezéshez”?

  A nemi kifejezés az ember külső megjelenésére utal. A Trevor projekt megjegyzi, hogy ez magában foglalja az ember fizikai megjelenését, viselkedését, frizuráját és ruházatát. Ez magában foglalhatja a nevüket és névmásaikat is.

  Az ember nemi kifejezésének nem kell megfelelnie a nemi normáknak.

  Bármely nemi identitású emberek sokféleképpen fejezhetik ki nemüket. Egyesek inkább egy nőies nemet fejezhetnek ki, míg mások esetleg férfias nemet akarnak kifejezni. Másoknak lehet, hogy nemi kifejezéssel rendelkeznek, amely androgén.

  Összegzés

  Az emberek, akik ciszgender, azonosítják a szexet, amelyet az orvos születéskor kiosztott. Ez nem azt jelenti, hogy a ciszgender embereknek vonzódniuk kell a maguk eltérő nemű emberek iránt, mivel az LGBTQIA+ közösségek sok tagja ciszgender.

  Noha a ciszgender emberek megfelelhetnek a nemi normák és varydex szedése böngésszen ezen a weboldalon kifejezések társadalmi elvárásainak, nemek lehetnek nem megfelelőek, miközben továbbra is azonosulnak a szexmel, amelyet az orvos született.

  • Szexuális egészség/STDS
  • Cat 1

  Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből származnak , és orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

  szerkesztői politika elolvasásával.

  Contents

error: Encrypted Content!!->Joshua Tomer:)